Blog

BIM project Gemeentehuis Maashorst in Uden

BIM project Gemeentehuis Maashorst in Uden

Opdrachtgevers komen vaak met de vraag: “Kan Plan Effect een opdracht in een BIM-model tekenen?” Uiteraard is dat mogelijk, dankzij de Revit specialisten bij Plan Effect! Het project Gemeentehuis Maashorst in Uden is hier een mooi voorbeeld van. In opdracht van BAM Bouw & Techniek is ons deze opdracht gegund en volledig getekend in een BIM model.

Als een project opdracht wordt, dan wordt er eerst een BIM model aan Plan Effect verstrekt. Onze specialisten verwerken hierin de systeemwanden die toegepast moeten worden in het bouwkundige model. Het verwerken van de wanden in het model geschiedt middels een speciaal ontwikkelde tool voor Plan Effect. We beginnen met het intekenen van de gewenste wandtypen. Daarna wordt met de vooraf geprogrammeerde tool, elke wand verwerkt tot een volledige systeemwand op LOD 400 niveau. Op dit niveau is specifieke systeeminformatie aanwezig en zijn elementen gemodelleerd met de nodige details en precise voor de fabricage van de onderdelen.

Als het project volledig is verwerkt, worden de tekeningen middels een .rvt of .ifc bestand verzonden naar de klant ter controle. Door deze techniek te hanteren zijn er binnen het project minder faalkosten. Door een digitaal model te maken van een constructie kunnen we problemen eerder in goede banen leiden, normaliter komen deze vaak pas tijdens de bouw naar boven. Doordat er meer tijd is voor afstemming binnen het project wordt de kwaliteit van het project aanzienlijk verhoogd!

Uw project uitgevoerd in BIM? Neemt u dan gerust contact met ons op. Onze specialisten staan u graag te woord!

Plaats een reactie