Blog

Building Holland
Het bouwen van een nieuwe toekomst in samenwerking met innovatieve partners
Building Holland 2019

Building Holland, hét 3-daagse innovatie event is een evenement voor de bouw, installatie en vastgoedsector. Ruim 15.000 bezoekers en 250 standhouders, zoals architecten, adviseurs, aannemers en toeleveranciers komen samen om kennis te delen. Daarnaast is er ruimte om te netwerken, zaken te doen en het zien en beleven van innovatieve producten.

Werken aan het bouwen van een nieuwe toekomst in samenwerking met innovatieve partners is het doel van Building Holland. Ontwerpers, engineers en bouwers hebben grote moeite om de waarde van duurzaam wonen en werken in de praktijk te brengen. Door grondstof schaarste blijft er vraag naar innovatieve energietechnieken.

Nederland is internationaal koploper op het gebied van duurzaam en innovatief bouwen. Op Building Holland wordt de verbinding tussen partners en nieuwe ontwikkelingen tot stand gebracht.

Circulariteit, digitalisering en energietransitie zijn belangrijke onderwerpen die tijdens Building Holland aan bod komen. Daarnaast worden Smart Buildings en C2C materiaal paspoorten uitgelicht tijdens Building Holland.

Het bouwen van een nieuwe toekomst in samenwerking met innovatieve partners

Een Smart Building is een gebouw waarin slimme innovatieve technieken zijn geïntegreerd die werk en leefomgeving verbeteren. Een Smart Building heeft innovatieve technieken zoals energiebeheersing, die energie opwekt, energie kan opslaan en energie gebruikt.

Bij circulair bouwen is er geen afval meer. Circulariteit is een middel om te zorgen dat oneindige grondstoffen behouden blijven. Materialen en grondstoffen krijgen een identiteit en worden hergebruikt. Het doel van een Cradle to Cradle materiaal paspoort is om waarde te creëren voor hergebruik en recycling van producten en materialen.

Plan Effect is partner van de C2C Bouwgroep. De C2C Bouwgroep bouwt samen met alle partners aan circulaire projecten. Ook dit jaar mag de C2C Bouwgroep niet ontbreken met hun eigen stand op Building Holland in de RAI Amsterdam.

Plaats een reactie