Cradle to Cradle

De juiste kijk op duurzaamheid.

DUURZAAMHEID GEGARANDEERD MET CRADLE TO CRADLE

Duurzaamheid is een steeds relevantere issue in de maatschappij van vandaag. Ook voor ons. Maar over duurzaamheid kunnen we lang praten.
Uiteindelijk draait het er om wat we ermee doen. Plan Effect beschikt over diverse Cradle to Cradle certificaten, daarmee zijn nagenoeg al onze producten Cradle to Cradle gecertificeerd.
Dat betekent dat alle onderdelen streng worden geselecteerd op hun recyclebaarheid. Het volgende Cradle to Cradle niveau staat al op de planning. Op dit moment inventariseren
wij welke stappen we moeten nemen om energieneutraal te worden. Want het kan altijd beter, is en blijft ons motto.

Cradle to Cradle

De kwaliteitsaspecten zijn onderverdeeld in vijf kernthema's: material health, product circulairity, clean air & climate protection, water & soil stewardship en social fairness. Plan Effect beschrijft uitgebreid haar prestaties in deze categorieën.

Clean Air & Climate Protection

Om de CO2 uitstoot te verminderen, maakt Plan Effect gebruik van zonne-energie. Een groot deel van de productiehal wordt opgewekt middels eigen zonnepanelen. Plan Effect streeft er naar om in de toekomst alle energie zelf op te wekken.

Material Health

De ingrediënten van alle producten in de keten zijn geïnventariseerd en beoordeeld op de impact die ze hebben op de gezondheid van mens en milieu. Elk Plan Effect product is onderzocht en bestaat voor minimaal 95% uit gezonde stoffen.

Water & Soil Stewardship

Gedurende het productieproces van wanden en deuren, wordt er geen gebruik gemaakt van water. Ook de leveranciers beïnvloeden de wateromgeving niet, waardoor Plan Effect op dit onderdeel zelfs Cradle to Cradle Platinum scoort.

Product Circularity

Plan Effect producten bestaan voornamelijk uit glas, aluminium en staal. Deze producten zijn biologisch afbreekbaar en worden zo ontworpen, dat een groot deel van de bestanddelen eindeloos op hetzelfde kwaliteitsniveau worden hergebruikt.

Social Fairness

De producten van Plan Effect zijn sociaal duurzaam. Gemotiveerde en gezonde medewerkers zijn immers van belang voor de productiviteit en het imago. Zowel de medewerkers als de leveranciers verkeren in perfecte omstandigheden.

ALTIJD EEN DUURZAME AMBITIE

VAN CONCEPT TOT EN MET REALISATIE EEN VERANTWOORD TRAJECT
74
Tot Cradle to Cradle goud
53
Tot nieuw Cradle to Cradle product
91
Een duurzaam productieproces
85
Van producten gecertificeerd

BEZOEK ONZE SHOWROOM

MAAK EEN AFSPRAAK