Blog

Deze kleuren beïnvloeden de productiviteit

Deze kleuren beïnvloeden de productiviteit

Kleuren hebben een betekenis, roepen emoties op en spelen een belangrijke rol op de werkvloer. Ze kunnen het gedrag, de emotie of het gevoel van de medewerker beïnvloeden.

Daarnaast kan een kleur de productiviteit zowel op een positieve als negatieve manier beïnvloeden. Kleuren kunt u op de werkvloer gebruiken in het interieur. Het interieurdesign heeft doormiddel van kleuren invloed op de productiviteit en betrekking op de werkomgeving.

Welke kleuren zijn van belang op de werkvloer?

Het gebruiken van kleuren op de werkvloer kan verschillende emoties opwekken. Daarom is het van groot belang om te weten welke kleur, wat voor emotie opwekt.

Op de werkvloer kan er sprake zijn van gebrek aan inspiratie of energie. Een kleur die zorgt voor passie, focus en scherpte is de kleur oranje. De inspiratie op de werkvloer kan al worden gestimuleerd door een kleine aanpassing. Een ander pluspunt is dat deze kleur zorgt voor uithoudingsvermogen en creativiteit.

De kleur blauw roept vernieuwing op. Het zorgt voor verfrissing in het interieur en kan samen met andere kleuren een eenheid vormen. Het toevoegen van de kleur blauw in het interieur geeft een oase van rust. Daarnaast wordt blauw geassocieerd met betrouwbaarheid en is dus een toevoeging voor het imago van het bedrijf.

Met glaswanden creëert u een ruimtelijke uitstraling. Met de profielkleur wit laat u een ruimte groter lijken. Dit is vaak een uitkomst in relatief kleine kantoren en op kantoorvloeren. Daarnaast kunt u de glaswanden voorzien van folies. Hiermee behoudt u de transparante look, maar geeft u wel extra kleur aan uw kantoor.

In een ruimte waar veel fysieke activiteiten zijn, zorgt de kleur rood voor actie. De kleur rood wordt geassocieerd met woede, energie en kracht, wat ervoor zorgt dat medewerkers geprikkeld worden om actie te ondernemen.

De kleur geel kan zelfvertrouwen, creativiteit en optimisme opwekken. Geel kan ook tegenovergesteld werken wanneer het in overvloed wordt gebruikt. Het is daarom van groot belang dat het in de juiste balans gebruikt wordt.

Groentinten zorgen voor een overeenstemming tussen rust, ontspanning en milieu. Verrassend denken wordt hierdoor geprikkeld. De kleur groen stimuleert een ontspannende en positieve sfeer.

Bepalen van de juiste kleuren

Door gebruik te maken van de juiste kleuren, beïnvloedt u de werkomgeving. Het is daarom van belang dat een ruimte zo optimaal mogelijk ingedeeld is met de juiste invloedrijke kleuren en wandsystemen.

Wilt u advies ontvangen met betrekking tot het juiste kleurgebruik in het interieur? Plan Effect helpt u daar graag bij.

Plaats een reactie