Blog

Hoe gaan we weer veilig naar kantoor?

Hoe kunnen we weer veilig naar kantoor?

De anderhalve meter economie blijft voorlopig nog in ons midden. Maar hoe kunnen we er voor zorgen dat onze medewerkers weer veilig af en toe naar kantoor kunnen?

Thuiswerken is ook na 1 september nog steeds het advies. Maar het heeft niet altijd de voorkeur van de medewerker. Af en toe naar kantoor gaan om face to face te overleggen en even bij te praten met collega’s wordt gemist.

Om uw medewerkers weer gedeeltelijk naar kantoor te laten gaan, is het goed om eens naar uw indeling te kijken binnen de organisatie. Zorg voor een duidelijke plattegrond en leg alle werkplekken eens goed onder de loep. Dit kan met behulp van een interieurontwerper of door zelf handig met uw werkplekken te schuiven of aan te passen.

Medewerkers vanuit huis laten werken in combinatie met kantoor geeft de voorkeur. Verdeel uw medewerkers over de week en zorg dat iedereen wekelijks één dag of twee naar kantoor kan. Pauzeer in shifts en indien mogelijk in de frisse buitenlucht.

Vergeet de belangrijke aandachtspunten niet!

Hygiëne
Extra aandacht voor de hygiëne is belangrijk. Zorg ervoor dat alle werkplekken voorzien zijn van desinfectiegel en hygiënedoekjes. Aan het einde van de dag werkplek schoonmaken, elke medewerker is zelf verantwoordelijk voor zijn of haar eigen werkplek.

Corona Protocol 
Zorg voor duidelijke regels naar uw medewerkers en klanten toe. Maak dit zichtbaar door middel van communicatie met bijvoorbeeld posters.

Routing op kantoor
Denk hierbij aan eenrichtingsverkeer en duidelijk aanwijzingen bij knelpunten.

Werkplekken
Kijk goed naar de bestaande werkplekken en kantoortuinen en zorg voor voldoende afstand. Door goed naar uw plattegronden te kijken kunt u al snel door het toepassen van systeemwanden of glaswanden creatieve oplossingen bedenken om de afstand te waarborgen.

Ventilatie
Gebleken is dat ventilatie op kantoor van cruciaal belang is tegen de strijd van Corona. Het beste is om ramen en deuren te openen. De frisse buitenlucht geeft kleine zwevende druppeltjes (aerosolen) het minste kans voor besmeting.

Zorg inden mogelijk dat er voor elke medewerker een eigen kantoor/bureau beschikbaar is. Zo wordt voorkomen dat er verschillende personen samen met één werkplek moeten doen. Iedereen kan zo zijn eigen werkplek extra schoonhouden.

Voor vergaderingen en meetings kunt u gebruik maken van een reserveringssysteem. De ruimte wordt heel eenvoudig via de app gereserveerd. De medewerkers kunnen hiervoor zelf een dag en een tijdstip naar keuze bespreken.

Binnen iedere organisatie zijn er tal van mogelijkheden om een veilige werkplek te creëren voor uw medewerkers. Heeft u hulp nodig bij het creëren van nieuwe werkplekken? Plan Effect denkt graag met u mee hoe uw medewerkers weer op een veilige manier naar kantoor kunnen komen!

Plaats een reactie