Blog

Kantoorgebouw van het jaar 2019

Kantoorgebouw van het jaar 2019

Eind oktober worden de Architectenweb Awards 2019 weer georganiseerd. Eén van de onderdelen hiervan is Kantoorgebouw van het jaar 2019. Uit ruim dertig inzendingen heeft een onafhankelijke jury vier projecten genomineerd. Alle inzendingen zijn beoordeeld op maatschappelijke relevantie, bijdrage aan het vakgebied en een solide betrouwbaar ontwerp. Bij Plan Effect zijn we trots één van deze projecten vol staat met onze glazen TEN wanden.

De genomineerde projecten voor de prijs van Kantoorgebouw van het jaar 2019 zijn:

Big Green Egg Europe – Team Paul de Vroom + Sputnik
EDGE Olympic – de Architekten Cie
Goede Doelen Loterijen – Benthem Crouwel Architects en D/Dock
Triodos Bank op de Reehorst – RAU architects

Big Green Egg Europe 
Team Paul de Vroom + Sputnik heeft voor Big Green Egg een kantoorgebouw ontworpen met een inspirerende werkomgeving. De ruimtes zijn geschikt voor ontvangst van en demonstraties aan klanten. Het kantoorgebouw in De Lier kenmerkt zich door een pure hoofdvorm en een in samenhang ontworpen binnen- en buitenruimte. De architecten hebben de binnentuin als startpunt genomen, “een slimme zet” zegt de jury. Het kantoor heeft een grote ruimtelijke sfeer. Dit moet bijdragen aan het neerzetten van het merk van de opdrachtgever. De jury vindt dit goed getroffen!

EDGE Olympic
Het bedrijfsverzamelgebouw EDGE Olympic uit 1990 onderging een complete transformatie. De Architecten Cie. zorgde ervoor dat het gebouw volledig gemoderniseerd is. Bovenop het bestaande gebouw is een spectaculaire glazen doos geplaatst. De twee verdiepingen tellende optopping is volledig Cradle2Cradle. Doordat de constructie van duurzaam hout is kan deze gemakkelijk worden gedragen door de bestaande constructie eronder.
De glazen optopping krijgt de waardering van de jury. Tevens vindt de jury de werkvloeren aangenaam licht en open. Er is voldoende beslotenheid om geconcentreerd te kunnen werken. Zij noemen het project zowel duurzaam als chic.

Goede Doelen Loterijen 
De kantoren in dit pand zijn voorzien van ons TEN wandsysteem. De nieuwe locatie van Goede Doelen Loterijen is aan de Amsterdamse Zuidas. Het bestaande gebouw is sterk verbouwd en verduurzaamd. Veel materialen, de betonstructuur en de hoofdopzet zijn behouden gebleven. Bij het bladerdak zijn duurzame keuzes gemaakt zoals zonnepalen en een eigen regenwater voorziening. Van Benthem Crouwel Architects en D/Dock heeft samen met alle uitvoerende partijen en toekomstige eindgebruikers een resultaat bereikt wat breed gedragen is. De jury is enthousiast over de metamorfose en vindt het interieur open, levendig en uitnodigend. Het dak – steunend op boomvormige kolommen – vindt de jury heel geslaagd. Ook waarderen zij hoe de architecten nauw hebben samengewerkt met de gebruikers om een breed draagvlak te creëren.

Triodos Bank op de Reehorst
Het nieuwe hoofdkantoor van de Triodos Bank Nederland is gevestigd op Landgoed Reehorst in Zeist, onderdeel van de Ecologische Hoofd Structuur. RAU architecten heeft in samenwerking met Ex Interiors een ontwerp gemaakt waarin de verbinding met het omringende landgoed centraal staat. Het kantoorgebouw bestaat uit een houten constructie, die volledig uit elkaar kan worden geschroefd. De groene daken verbinden het gebouw met de natuur. Door de volledig transparante gevel krijgen de medewerkers het gevoel één te zijn met het landgoed. De jury prijst de ruimtelijkheid van het gebouw en de bijzondere houten constructie. De interactie tussen gebouw, interieur en het omliggende landschap vindt de jury beslist geslaagd.

Op donderdag 31 oktober 2019 wordt de prijs van Kantoorgebouw van het jaar 2019 uitgereikt!

Plaats een reactie