Title Image

Media Monks

Van idee naar realisatie.

“Afspraak is afspraak”

Door de jarenlange ervaring en betrouwbaarheid werkt Plan Effect veel samen met vaste opdrachtgevers zoals interieurarchitecten en projectinrichters.
Zo ontstond ook de opdracht voor Media Monks. Gallo Projectmanagement, is de opdrachtgever van dit project.
Niet zomaar een project, maar een project wat bestaat uit diverse fases en ook nog eens 2 locaties: Hilversum en Amsterdam.
Maar goed, Plan Effect is Plan Effect niet als zij deze kans niet met beide handen aanpakken en dit mooie concept van A tot Z realiseren!

BOUWTEAM ZORGT VOOR INNOVATIE

Nadat het contact is gelegd, worden de wensen van de opdrachtgever geïnventariseerd en wordt er vervolgens een concept voorgesteld. In de uitwerking van dit customized concept staan deze wensen van de opdrachtgever uiteraard centraal, maar wordt er vanuit ervaring ook een advies gegeven en ingegaan op innovaties, welke worden gevisualiseerd. Een bezoek aan het hoofdkantoor van Plan Effect is in deze fase dan ook zeker niet uitgesloten. Vanuit hier worden vaak nog wensen bijgesteld en wordt er uiteindelijk een offerte en opdrachtbevestiging gemaakt. Vervolgens is het tijd voor het bouwteam om aan de slag te gaan! Elk project heeft een vast bouwteam en een vast aanspreekpunt, want customizen, efficiëntie en flexibiliteit staan voorop. Uiteindelijk geldt “afspraak is afspraak” en de komst van QRM zorgt ervoor dat de reactiesnelheid en flexibiliteit alleen nog maar meer worden verhoogd. Daarnaast bestaat het bouwteam uit dé specialisten die het mogelijk maken voor Plan Effect om innovatief te kunnen zijn en de opdrachtgever steeds weer opnieuw te verrassen.

Ook voor Media Monks is een bouwteam opgesteld, bestaande uit projectleider Mark van Surksum, verkoper Wout van den Brink, calculator Wouter Nab, werkvoorbereider Christian Dijkhof en planner Jan van Dullemen. Tijdens de eerste meeting en de kick off bij de opdrachtgever zijn al deze facetten aanwezig, zodat er direct een goede start gemaakt kan worden. Na de oplevering verzorgt Gerard Klis de aftersales. In dit project is Mark altijd het aanspreekpunt voor Media Monks, óf er moet een specifieke vraag zijn voor bijvoorbeeld de tekenaar. Dit zorgt voor duidelijkheid en efficiëntie, maar ook het persoonlijke contact is belangrijk. Het bouwteam neemt u mee in hun werkzaamheden.

CREATIEF DESIGN | MOCK UP

Om het daadwerkelijke design te kunnen beoordelen, heeft Media Monks Hilversum ervoor gekozen een mock up te laten plaatsen. Dit is op 19 en 20 mei 2019 gerealiseerd. “In een leeg kantoorpand staat nu dus nog enkel een mock up, maar Media Monks is erg tevreden. Uiteindelijk is dit de basis voor de verdere verbouwing waar we eind 2019, begin 2020 mee starten.’’, aldus Wout. Hij heeft de contacten alweer gelegd voor de verdere realisatie van de opdracht. Een mock up is dus ook één van de creatieve mogelijkheden waar Plan Effect in mee kan denken in het proces.

CREATIEF DESIGN | MOCK UP

Aan het design van de mock up kun je nog sleutelen om het uiteindelijke resultaat te bereiken. Mark: “De mock up stond er in 2 dagen, maar voor een geheel project moet je wel 6 – 8 weken rekenen. Nu inmeten en dan over 3 weken leveren kan niet, want je hebt sowieso 4 weken nodig om te produceren”. Mark is veel buiten kantoor en begint zijn dagen al vroeg om erbij te zijn als de bouw start of voorafgaand aan een project om tijdig te kunnen inmeten. Dit kan dan direct door naar de werkvoorbereider/tekenaar en de opdrachtgever, zodat de planning behaald wordt.

CREATIEF DESIGN | MOCK UP

Voor Amsterdam heeft Plan Effect vooral op het gebied van budget in combinatie met geluid, kwaliteit en esthetica kunnen adviseren. Wout: “Akoestiek is vaak een uitdaging om deze te matchen met de verwachtingen. We werken daarom samen met een akoesticus om de opdrachtgever ook daadwerkelijk in de praktijk te kunnen adviseren. De labwaarden en de prakwijkwaarden verschillen altijd van elkaar. Dit verschil ontstaat doordat er in de praktijk ook altijd rekening moet worden gehouden met het plafond, de afschotting en gevelaansluiting.’’ Uiteindelijk is er gekozen voor glazen en gesloten wanden.

CREATIEF DESIGN | MOCK UP

Voor de inzet van de juiste monteurs op de juiste plek wordt planner Jan ingeschakeld. “Media Monks Amsterdam kwam drie weken voorafgaand aan de realisatie nog met meerwerk en de keuze van een ander wandtype. Dat is niet alleen qua benodigde materialen een uitdaging, maar ook zeker voor het inplannen van monteurs. Elk wandtype heeft namelijk een eigen montageduur. Uiteindelijk wordt het natuurlijk op tijd gerealiseerd, want afspraak is afspraak. Ervaring zorgt ervoor dat de planning gehaald wordt, uitzonderingen en overmacht daar gelaten.”, aldus Jan.

DUURZAAMHEID VOOROP

Voor Media Monks Hilversum is er gekozen voor een gesloten V-Line en Steel-Line wandsysteem en daarnaast glaswand Monobloc, 3-vlaks verdeling. In Amsterdam is een gesloten Steel-Line wandsysteem ingezet en glaswand PE-25 Glass-Concept. Oplossingen die Cradle to Cradle gecertificeerd zijn. Na uitleg over duurzaamheid en het bijdragen aan een gezond binnenklimaat, biedt dit zeker extra voordelen voor Media Monks. Plan Effect staat achter een duurzame toekomst en ontwerpt producten dusdanig dat aan het einde van hun levensduur de materialen eenvoudig kunnen worden gescheiden en worden hergebruikt of gerecycled. Ook hierin zal Plan Effect continu blijven ontwikkelen.