Title Image

Pennings Akoestisch Afbouwen

Het beste van twee werelden op het gebied van akoestiek in één kantoor!

DESIGNED TO CONNECT

Onlangs werd het kantoor van Pennings Akoestisch Afbouwen in Rosmalen vernieuwd, met een spraakmakend, eigentijds en sfeervol interieur dat tot stand kwam in nauwe samenwerking
met Plan Effect al ruim 30 jaar toonaangevend op het gebied van hoogwaardige en innovatieve systeemwanden.

Kenmerkend voor het kantoor van Pennings, expert in naadloze akoestische plafondsystemen en opgericht door Ton Pennings, is de zowel warme en huiselijke als industriële uitstraling. Daarnaast heeft het interieur een zeer transparant karakter, mede door de toepassing van de glaswandsystemen van Plan Effect. “We zien een duidelijke verschuiving van traditionele kantoren naar kantoren met een meer hotellobbyachtige, gezellige en luxueuze sfeer”, vertelt Marcel van der Ziel, eigenaar van Plan Effect. “De trend wordt nog versterkt door de corona-crisis: mensen willen weer graag naar kantoor, niet alleen om ongestoord te kunnen werken, maar ook om collega’s te ontmoeten.” Daarom is een uitnodigende, open en warme sfeer gewenst, die samenwerking en interactie stimuleert. De systeemwanden van Plan Effect bieden hiervoor vele mogelijkheden. Vandaar ook de slogan van het bedrijf: ‘designed to connect’.

EGO

Het wandsysteem dat bij Pennings is toegepast is de EGO van Plan Effect, een systeem dat veel ontwerpvrijheid biedt en dan ook graag wordt toegepast door architecten. EGO heeft een stoer, industrieel en vintage karakter en het systeem laat zich combineren met tal van verschillende stijlen. Deze wand heeft bovendien een hoger geluidsisolerende werking, wat in combinatie met de akoestische plafonds van Pennings zorgt voor een uiterst aangenaam werkklimaat. De EGO glaswanden worden in de showroom van Pennings gecombineerd met een andere belangrijke trend van nu: de taatstdeur. De taatsdeuren zijn net als de scheidingswanden uitgevoerd in aluminium met een bronsafwerking. Aluminium heeft als voordeel dat het licht in gewicht en duurzaam is, en dat er uiterst slanke en strakke details mee kunnen worden gemaakt. De taatsdeuren zijn toegepast in een sparing voorzien van wandpanelen met gefineerde houtstroken, wat niet alleen zorgt voor een warme uitstraling, maar ook bijdraagt aan de geluidsabsorptie.

REMY MEIJERS

De taatsdeuren zijn van TWIN DOORS, sinds vorig jaar onderdeel van Plan Effect. “We zijn TWIN DOORS gestart vanuit de vraag naar dit type deuren voor particulieren”, zegt Annette van der Ziel-Zeldenrust. “Ze worden al veel toegepast in projecten, maar mensen willen deze interieurstijl steeds vaker ook thuis hebben.” Voor de ontwerpen van de taatsdeuren werkt het bedrijf samen met de bekende interieurarchitect Remy Meijers. Onderscheidend aan de taatsdeuren van TWIN DOORS is onder andere de mogelijkheid om ze te voorzien van lederen of houten inleg, “Dat geeft ze een nog exclusievere uitstraling”, aldus Van der Ziel-Zeldenrust.” Net als de wandsystemen worden de deuren gemaakt in Geldermalsen. Van der Ziel: “We hebben deze zomer bovendien hard gewerkt aan de ontwikkeling van een glasstraat in onze eigen fabriek, waardoor we al het glas voor onze deuren en wanden zelf kunnen snijden en bewerken. Hierdoor kunnen we nog beter maatwerk leveren en zijn we flexibeler. Daarbij is er keuze uit verschillende glassoorten.”

SHOWROOM

Plan Effect werkt samen met vooraanstaande architectenbureaus en de systemen zijn toegepast in vele smaakmakende projecten, zoals eerder dit jaar nog in Gebouw KB door Hofman Dujardin Architecten (zie ook Pi 1 2021). Op de website van Plan Effect zijn tal van prachtige referentieprojecten te vinden – (interieur)architecten en -ontwerpers kunnen daarnaast volop inspiratie opdoen in de showroom van Plan Effect in Geldermalsen, waar tevens de collectie van TWIN DOORS is te zien. Om de akoestische voordelen te ervaren is van men harte welkom bij Pennings in Rosmalen,
waar ook met regelmaat trainingen voor de architect plaatsvinden.

UITGELICHT IN DE PI

CONTACTGEGEVENS

Plan Effect/TWIN DOORS
De Elzenhof 11
4191 PA Geldermalsen
www.planeffect.nl
www.twindoors.nl