Title Image

Vesting Finance

Binnen een jaar van vijf kantoren naar één centrale locatie.

Bouwteam beantwoordt complex ontwerp

In samenwerking met iL Project heeft Plan Effect een imposante bijdrage mogen leveren aan de realisatie van het nieuwe kantoor voor Vesting Finance. In slechts 10 maanden ontstond een functioneel en “huiselijk” kantoor met een oppervlakte van maar liefst 7.500m2! Een grote uitdaging, omdat Vesting Finance in dit zeer korte tijdbestek van vijf kantoren naar één centrale locatie in Amersfoort is verhuisd. iL Project is zowel voor het ontwerp alsmede het totale projectmanagement verantwoordelijk geweest. Een ijzersterk bouwteam beantwoordt het complexe ontwerpvraagstuk en realiseert het project bovendien binnen een zeer scherp budget.

ONEVESTING – ONEHOUSE – ONEHOME

De interne naam “ONEVESTING” voor Vesting Finance is de aanleiding voor het ontwerp. Voor alle medewerkers een nieuw huis, een thuis creëren waar iedereen zich prettig en beschermd voelt. Zo heeft iedere kantoorvloer dezelfde basis uitgangspunten in kleur en materiaal, zodat onderscheid tussen de werknemers wordt voorkomen. Rustige kleuren worden gecombineerd met groen in de vorm van een mos-band.

 

Plan Effect als betrouwbare partner met know how

“Vesting Finance heeft voor Plan Effect gekozen op basis van de kwaliteit van de producten en de flexibiliteit binnen het te formeren bouwteam en bijbehorende projectproces.

Plan Effect heeft bewezen een betrouwbare partner te zijn welke met haar ‘know how’ op het gebied van systeemwanden, op een positieve manier heeft bijgedragen aan het eindresultaat en succes van deze renovatie.”

Iwan de Leeuw, Managing Director iL Project

Kwaliteit 0

Flexibiliteit 0

Betrouwbaar 0

Deskundig 0

Eyecatchers

“De glaswanden van Plan Effect met de horizontale vilt belijning vormen de absolute eyecatcher van dit project. Maar ook de kasten die voorzien zijn van een speels lijnenspel met open vakken om huiselijke accessoires te plaatsen. De functionele ruimtes, vergader- en concentratieruimtes, zijn geclusterd op de grote kantoorvloeren en deze zijn geplaatst als huisjes in een landschap. De glazen transparante wandsystemen van Plan Effect bieden in deze uitkomst, omdat zichtlijnen behouden worden en zichtbaarheid en communicatie tussen de medewerkers wordt vergroot.

Een andere eyecatcher is de band van vilt op het wandsysteem. Door de horizontale belijning wordt de ruimtelijkheid van de vloeren vergroot, waarbij het vilt de zachtheid van een huis in het kantoor aanbrengt. Het heeft bovendien een esthetisch voordeel, maar ook een akoestische functie.”

Iwan de Leeuw, Managing Director iL Project

Vesting Finance, Plan Effect
Vesting Finance, Plan Effect
Vesting Finance, Plan Effect
Vesting Finance, Plan Effect
Vesting Finance, Plan Effect
Vesting Finance, Plan Effect

MULTIDISCIPLINAIR BOUWTEAM

iL Project is voorstander van het werken in een bouwteam in plaats van traditionele aanbestedingstrajecten. Waarom? Iwan de Leeuw geeft een opsomming van de voordelen:

In een bouwteam kunnen partners elkaar versterken in het ontwerpen en engineeren van de inrichting waarbij rekening wordt gehouden met bepalende kaders zoals budget, kwaliteit en planning.

Door gezamenlijk tijdig te ontwerpen en te engineeren wordt het calculatieproces snel doorlopen. Tevens wordt de engineering, inkoop en productie vooraf ingepland wat een enorme tijdsbesparing met zich meebrengt. Doorlooptijd binnen een bouwteamconstructie is doorgaans 4 tot 6 weken in plaats van 10 tot 12 weken!

Risico’s worden geminimaliseerd, omdat detailleringen vooraf gezamenlijk worden besproken. We werken efficiënter met een hoger kwaliteitsniveau.

Discussies over meer- en minderwerk worden voorkomen, omdat alle betrokken partijen in het bouwteam de eigen verantwoordelijkheid voor de calculatie dragen.

BEZOEK ONZE SHOWROOM

MAAK EEN AFSPRAAK