Blog

Tropische temperaturen op kantoor

Tropische temperaturen op kantoor

In Nederland stijgt de temperatuur steeds vaker boven de 30 graden uit, waardoor we de opwarming van de aarde meer gaan ondervinden. Een optimaal werkklimaat op kantoor is tegenwoordig dan ook van essentieel belang. Maar wat is nu de juiste temperatuur voor op kantoor en de werkvloer?

Een temperatuur van 22 graden is aangenaam en levert de beste prestaties op. De productiviteit van mensen neemt af bij een temperatuur boven de 25 graden. Gelukkig hebben veel bedrijven tegenwoordig airco of climate control, waardoor het klimaat goed te regelen is.

Mocht er toch geen airco of climate control aanwezig zijn, dan zijn er diverse maatregelen die ervoor kunnen zorgen dat het dragelijker wordt om in de warmte te werken.

Zorg dat er voldoende koud water beschikbaar is. Door het drinken van water koelt het lichaam van binnenuit.

Zorg ervoor dat alle machines die warmte uitstralen, in een aparte ruimte staan. Door het gebruik van computers, printers en kopieermachines komt er vervuiling in de lucht.

Plaats planten op kantoor. Dit verbetert de luchtkwaliteit en zorgt voor meer zuurstof.

Indien het bedrijfspand niet voldoende gekoeld kan worden, voer dan een tropenrooster in. Bij een tropenrooster worden de werkuren naar voren geschoven. Zo kunt u de werkdag eerder beginnen en eindigen.

Goed luisteren naar medewerkers is belangrijk bij warme omstandigheden. Er zijn tegenwoordig bedrijven die een “heat manager” aanwijzen. In landen waar vaker extreme hitte voorkomt is dit al gebruikelijk, bijvoorbeeld in Australië. Heat managers hebben de taak om ervoor te zorgen dat de omstandigheden voor de mensen zo optimaal mogelijk zijn.

Ook bij Plan Effect hebben wij onze “heat manager” vastgesteld. Office Manager Melanie zorgt ervoor dat iedereen zijn hoofd koel houdt en voorziet onze medewerkers regelmatig van een lekker verkoelend ijsje!

Plaats een reactie