Afspraak maken
Baronie | Alphen aan den Rijn
Baronie | Alphen aan den Rijn
Baronie | Alphen aan den Rijn

About

VAN CHOCOLADE NAAR KANTOOR

Op de plaats waar meer dan tien jaar geleden nog 180.000 chocoladeletters per dag werden geproduceerd, worden op dit moment sfeervolle kantoorruimtes gerealiseerd. Ditt Officemakers en Plan Effect hebben de handen in één geslagen en realiseren samen flexibele kantoorruimtes in de Baronie te Alphen aan den Rijn.

ONTWERP

In de voormalige situatie waren er aaneengesloten ruimtes waardoor je bij binnenkomst je minder goed kon oriënteren. In het ontwerp wilden wij het fabrieksgevoel benadrukken door meer verbinding te maken met gebruik van de zichtlijnen. Er is bewust gekozen voor géén systeemplafond. We wilden namelijk de structuur van de fabriek zoveel mogelijk behouden. In het kantoorontwerp heeft
Ditt Officemakers de karakteristieke eigenschappen van de fabriek niet uit het oog verloren.

RONDE EGO GLASWAND

De industriële enkelglaswand EGO past fraai in het kantoor imago van de Baronie. Er is gekozen voor een variant met ronde hoeken. Het is een unieke wandafwerking en een op zichzelf staand stuk vakmanschap. De beleving is panoramisch en je ervaart een andere kijk op de ruimte. Er ontstaat meer verbinding. Daarnaast komt het element ook terug in de oude rondingen uit het fabriekspand.

In de gehele ruimte trekt de ronde glashoek EGO met horizontale lijnen de aandacht. Door de zwarte profielen, wordt het fabrieksgevoel extra benadrukt. EGO is het meest industriële enkelglas wandsysteem van Plan Effect op dit moment. De glaspanelen lopen van de vloer tot aan het plafond. De verticale en horizontale aluminium profielen geven dit wandsysteem een stoere vintage uitstraling, passend bij de Baronie.

DE BOUWFASE IS GESTART

Begin september is Plan Effect van start gegaan met het bouwen van traditionele kantoren, vergaderzalen en flexibele kantoorunits voor de Baronie. De monteurs hadden alles tot in de puntjes geregeld en voorbereid. Het bouwen van de ronde EGO glaswand was uiteraard een spannend moment. Deze wand was enkel nog in mockup geplaatst en niet toegepast in de praktijk. Alles in deze fase is goed verlopen en alle ronde- en hoekdetails zijn zeer strak afgewerkt. Om een indruk te krijgen van deze fase zijn de eerste beelden van dit project vastgelegd:

EEN VERBLUFFEND EINDRESULTAAT
Eind november 2020 was het einde in zicht en stond de oplevering gepland. Werkelijk aan alles was gedacht, waardoor de oplevering samen met Ditt Officemakers en de Baronie spoedig is verlopen. Er ontstond een mooi opleverdocument met 99% aan groene vinkjes. Een klein stripje werd direct vervangen voor de 100% score. Plan Effect heeft hierin een uitstekende service verleend, want dat is tenslotte onze kracht.

Het eindresultaat mag er zijn en het ontwerp is geslaagd! Het fabrieksgevoel komt tot leven wanneer je dit kantoor binnenstapt. De dynamische ronde EGO wanden zorgen voor een industrieel en open karakter met een moderne finishing touch. De hoogte van het gebouw zorgt voor de herkenbaarheid van de fabriek en de huiselijke overlegruimtes geven de bezoekers en medewerkers een warm gevoel.

DITT wordt vervolgd!

Samen met Ditt Officemakers kijkt Plan Effect terug op een zeer geslaagde samenwerking waarbij de goede sfeer, flexibiliteit, zorgvuldigheid en service op prijs werd gesteld. Het volgende gezamenlijke project staat alweer op de planning!

Project | Baronie | Plan Effect