Afspraak maken
DVDW Law | Den Haag
DVDW Law | Den Haag
DVDW Law | Den Haag

About

DVDW Law verruilde een klassieke villa in de Haagse binnenstad voor een kantoor in de driehoekige Monarch Toren in het Beatrixkwartier. Een nieuw onderkomen dat een unieke kans bood om de cohesie tussen medewerkers, bezoekers en de omgeving te bekrachtigen.

Bij binnenkomst is de visie van het advocatenkantoor direct waarneembaar. “De transparantie op de werkvloer versterkt de interne verbindingen. Terwijl in het werkcafé gasten worden ontvangen, de koffie klaarstaat en er ook gelegenheid is voor informele ontmoetingen”, zegt interieurarchitect Casper Schwartz.

De ogenschijnlijk moeiteloze wijze waarop warme en zakelijke materialen worden afgewisseld is kenmerkend voor de gebalanceerde ontwerpen van Schwartz.

Luxe fluweelachtige stoffen op stoelen en wanden combineert hij vloeiend met stalen scheidingswanden. Maar ook de karakteristieke eigenschappen van natuurlijke materialen benut de architect volledig. Zoals van het hout dat hij integreerde in de wanden en als gestileerde boom een prominente blikvanger werd in het werkcafé. “Deze diende daarnaast een ander doel”, legt hij uit. “De zuil met houten lamellen is een knipoog naar de jaren 20, maar we ontwierpen de bijzondere eye catcher ook om de bouwkundige kolom te verbergen en de akoestische kwaliteiten van de ruimte te optimaliseren.”

Door de eigenzinnige architectuur én de driehoekige plattegrond van de Monarch Toren voor zich te laten werken, creëerde Schwarz ruimte voor zowel bijzondere objecten als ruimtes. Dat komt ook naar voren op de kantooretage.

Casper, Casper Schwarz Architects

“Door de kantoorruimtes langs de gevel te positioneren, bleef er in het midden een driehoek over voor informele werkplekken”, legt hij uit. Hier zijn slanke PE-25 profielen en stevige houten hoekelementen ingezet die het informele karakter en de laagdrempigheid benadrukken. Terwijl de Skye wandsystemen – met diep verzonken glas – zorgen voor een duidelijke begrenzing van gang en werkplekken, maar – door de ononderbroken glasvlakken – ook bijdragen aan de connectiviteit.

Het Skye wandsysteem is door Casper Schwarz en Plan Effect speciaal ontworpen om een architectonische toevoeging op de bestaande Plan Effect collectie te bieden.

 

Casper Schwarz | Architect | Plan Effect