Blog

Van voormalig fabriekshal tot dynamische en eigentijdse werkomgeving!

Van oude fabriekshal tot dynamische en eigentijdse kantooromgeving

Gebouw KB op het industriepark Kleefse Waard (IPKW) heeft een ware transformatie ondergaan. Van oude nylonfabriek tot een eigentijdse werkomgeving. Dit gebouw is voorzien van alle hedendaagse kantoorfaciliteiten.

In samenwerking met HofmanDujardin en Schipper Bosch transformeerde Plan Effect de oude nylonfabriek op het duurzame Industriepark Kleefse Waard in Arnhem tot een dynamische werkomgeving. Om meer daglicht in het gebouw te krijgen is het tussenliggende en naastgelegen pand verwijderd. In het pand stonden veel oude ketels en doordat deze zijn weggehaald bleef er een grote ruimte met veel betonnen kolommen over. Een perfecte basis voor een industriële hedendaagse kantoorinrichting. De oorspronkelijke betonconstructie met gemetselde gevels, hoge ramen en betonnen dak bleef bestaan.

Fraai aan dit project is dat het ruwe karakter is behouden. De industriële uitstraling zorgt in combinatie met het lichte interieur voor ruimte en verbinding.

Alle platforms en trappen zijn onderdeel van een route die alle ruimtes met elkaar verbindt, waar elke plek weer in verbinding staat met de andere plek. Langs de route liggen de diverse pantry’s loungeplekken en werkplekken. In het midden van het gebouw is ruimte gemaakt om te ontspannen of samen te werken. Hier bevinden zich de concentratie werkplekken en gesloten ruimtes voor vergaderingen en overleg. In een bibiliotheekachtige setting is een “concentration Jungle’ ontworpen tussen de vele groene planten kan er ongestoord gewerkt worden. In totaal telt het gebouw circa 180 werkplekken.


Industriële look en feel met TEN glaswanden

De TEN enkelglaswanden met donker gecoate profielen passen uitstekend bij het industriële karakter van de fabriekshal. Door het glas wordt het lichtinval en ruimtelijke gevoel behouden. Ondanks de grote oppervlakte en sobere kleuren oogt het geheel toch intiem en warm. De groene planten, houten trappen en juiste verlichting geven de grote ruimtes de juiste uitstraling.

Architect: HofmanDujarin in samenwerking met Schipper Bosch
Fotografie: HofmanDujardin, fotograaf Matthijs van Roon

Plaats een reactie