FUJITSU

Hybride werken én warmte en gezelligheid op kantoor!

ÉÉN GROOT TEAM, ÉÉN GROOT CLUBHUIS

Een kantoor ontwerpen en realiseren wat past in deze tijd. Daarmee bedoelen we uiteraard het thuiswerken en hybridewerken waarbij warmte, gezelligheid op kantoor en goede flex-werkruimten vereisten zijn.
Plan Effect en Work Life Spaces slaan samen met Fujitsu de handen in één om samen met de medewerkers van Fujitsu een kantoor te realiseren, waarbij de wensen van de medewerkers centraal staan.
Het kantoor als een soort “clubhuis”, dat moest het uitgangspunt worden!

HET KANTOOR IS ONS CLUBHUIS

Nieuwe uitgangspunten zorgden ervoor dat Fujitsu Technology Solutions zijn intrede maakte in het gebouw “New Delphi” in De Meern. In samenwerking met Work Life Spaces is het gehele gebouw gerenoveerd en voor het deel dat Fujitsu heeft gehuurd is alles naar wens ingericht. Een belangrijk aandachtspunt was om een bestaand pand te renoveren vanuit een duurzame gedachte. Minimaal energielabel A en voor het door Fujitsu gehuurde deel moest qua vierkante meter absoluut minder zijn dan het vorige pand. Hybride werken wordt de norm in een inspirerende werkomgeving met ontmoetingsplekken. Of zoals Fujitsu zelf zegt: een echt “clubhuis”.

ONTWERP OP BASIS VAN HYBRIDE WERKEN

Ontwerpster Sabine van der Ham van Work Life Spaces is geïnspireerd door de medewerkers van Fujitsu. Haar doel was om een kantoor te ontwerpen met veel transparantie, maar met het behoud van een warme en gezellige werkomgeving. En dat is zeker gelukt! Transparantie door de plafond-hoge glazen wanden en het speciale houten interieurwerk zorgt voor de warme uitstraling. Kantoren, ontmoetingsplekken en de routing zijn ontworpen op basis van het nieuwe hybride werken. Medewerkers kunnen veilig en met een gerust hart naar kantoor komen.  Voor teamverband zijn er werkplekken gecreëerd om samenwerking met collega’s te stimuleren.

TRANSPARANTE GLASWANDEN

Het clubhuis met kantoren en vergaderruimtes is zo ontworpen dat er veel transparantie in het gebouw is. Door de enkelglaswand PE-25 Glass-Concept blijft het transparant en staan kantoren en vergaderruimtes met elkaar in verbinding om samenwerken te stimuleren. Door de glaswand komt er veel daglicht binnen wat bijdraagt aan een gezonde en productieve werkomgeving.

De kantoren zijn van elkaar gescheiden middels het gesloten wandsysteem V-Line. Deze wanden zijn voorzien van houten interieurpanelen, krijtborden en betonlook panelen. De houten interieurpanelen zijn verzorgd door Van Assem Interieurbouw. Zij hebben ervoor gezorgd dat er gewerkt kan worden in een warme sfeer. Om er een huiselijk karakter aan te geven zijn er diverse planten geplaatst.

SAMENWERKING

“Dit project is in nauwe samenwerking gerealiseerd met allemaal fantastische bouwpartners. Plan Effect heeft zijn flexibele instelling getoond en op verzoek de planning kunnen aanpassen en inkorten. Het ontwerp is tot stand gekomen met de mensen van Fujitsu in de hoofdrol. Het mooiste compliment wat we van hen  ontvangen hebben, is dat het DNA en de identiteit van Fujitsu volledig herkenbaar is in de inrichting. Met elkaar hebben we voldaan aan de verwachting en ook net dat beetje meer kunnen leveren. De inrichting is perfect om Post Corona ook Hybride te gaan werken. Het is een mooie werk- en leefruimte geworden, waarin iedereen zich thuis voelt. Een plek waar je fijn kunt werken. Met en naast anderen. We verlangen weer naar onderling contact en willen samenwerken op kantoor in een fijne, groene, gezonde en veilige werk- en leefruimte.”, aldus Arno Timmermans, Project Manager.

Fotografie: Jet Helsloot
Verhuurder: Capricorn Capital Group 
Huurder: Fujitsu Technology Solutions B.V. 
Project geadviseerd, ontworpen en ingericht door Work Life Spaces

There’s no better place like this WorkLifeSpace.