Afspraak maken
Lomans | Capelle aan den IJssel
Lomans | Capelle aan den IJssel
Lomans | Capelle aan den IJssel

About

Het kantoor van Lomans in Capelle aan den IJssel is robuust. Het straalt stoerheid uit, maar ook openheid door de transparante entree. In het werkcafé – gesitueerd in een verdiepte kuil op de begane grond – overheersen robuuste materialen zoals hout en staal die worden afgewisseld met zachtere textielen. Hier creëerde de architect gelegenheid voor samenkomst, lunch, overleg en flexwerkwerken. Maar De Kuip biedt ook ruimte voor verbeelding. Robert Boon ontwierp speciaal voor Lomans een wand met een ‘Steampunk’ installatie, een kunstwerk dat de 100-jarige geschiedenis van het bedrijf uitbeeldt.

De centrale hal in het kantoorpand straalt warmte uit. Glaswanden worden afgewisseld met houten wanden waardoor een spel van licht en donker ontstaat, een luxe werksfeer. Door de houten latten ontstond er optisch extra hoogte en werd de akoestiek verbeterd.

Stan, Wildenberg Architectuur

“Het nieuwe kantoor is een plek waar men elkaar ontmoet en inspireert. Voor ons was het belangrijk dat ‘verbinding’ in het ontwerp werd geïntegreerd. De vide benadrukt dit, maar ook de transparante glaswanden waarachter informeel wordt vergaderd.”

Stan | Architect | Wildenberg Interieurarchitectuur