Afspraak maken
Pennings | Rosmalen
Pennings | Rosmalen
Pennings | Rosmalen

About

Onlangs werd het kantoor van Pennings Akoestisch Afbouwen in Rosmalen vernieuwd, met een spraakmakend, eigentijds en sfeervol interieur dat tot stand kwam in nauwe samenwerking met Plan Effect al ruim 30 jaar toonaangevend op het gebied van hoogwaardige en innovatieve systeemwanden.

Kenmerkend voor het kantoor van Pennings, expert in naadloze akoestische plafondsystemen, is de zowel warme en huiselijke als industriële uitstraling. Daarnaast heeft het interieur een zeer transparant karakter, mede door de toepassing van de glaswandsystemen van Plan Effect. “We zien een duidelijke verschuiving van traditionele kantoren naar kantoren met een meer hotellobbyachtige, gezellige en luxueuze sfeer”, vertelt Marcel van der Ziel, eigenaar van Plan Effect. “De trend wordt nog versterkt door de corona-crisis: mensen willen weer graag naar kantoor, niet alleen om ongestoord te kunnen werken, maar ook om collega’s te ontmoeten.” Daarom is een uitnodigende, open en warme sfeer gewenst, die samenwerking en interactie stimuleert. De systeemwanden van Plan Effect bieden hiervoor vele mogelijkheden. Vandaar ook de slogan van het bedrijf: ‘designed to connect’.

Het wandsysteem dat bij Pennings is toegepast is de EGO, een systeem dat veel ontwerpvrijheid biedt en dan ook graag wordt toegepast door architecten. EGO heeft een stoer, industrieel en vintage karakter en het systeem laat zich combineren met tal van verschillende stijlen. Deze wand heeft bovendien een hoger geluidsisolerende werking, wat in combinatie met de akoestische plafonds van Pennings zorgt voor een uiterst aangenaam werkklimaat.

De glaswanden worden in de showroom van Pennings gecombineerd met een andere belangrijke trend van nu: de taatsdeur. De taatsdeuren zijn net als de scheidingswanden uitgevoerd in aluminium met een bronsafwerking. Aluminium heeft als voordeel dat het licht in gewicht en duurzaam is, en dat er uiterst slanke en strakke details mee kunnen worden gemaakt. De taatsdeuren zijn toegepast in een sparing voorzien van wandpanelen met gefineerde houtstroken, wat niet alleen zorgt voor een warme uitstraling, maar ook bijdraagt aan de geluidsabsorptie.

Wout, Sales Plan Effect

Tijdens de corona-crisis werd één ding duidelijk: er kunnen bergen werk verzet worden vanuit huis, maar … we missen de kantooromgeving. Een plek om elkaar te treffen, om ongestoord te werken en waar we samen plannen maken. Interactie is belangrijk en het “kantoor van de toekomst” biedt daar ruimte voor.

“Socializen op kantoor wordt steeds belangrijker”, merkt Wout van den Brink. “Hoeveel waarde we hechten aan het onderhouden van sociale contacten merkten we afgelopen tijd. Via beeldschermen kunnen we prima samenwerken, daarom denk ik dat we elkaar straks ook online blijven treffen. Maar het mist toch de ongedwongenheid en ruimte voor creativiteit die ontstaat als je elkaar fysiek treft.”

Plan Effect ziet dat het interieur en de wanden in toenemende mate de identiteit van bedrijven weerspiegelen. “De inrichting wordt afgestemd op de gebruikers, maar de materiaal- en kleurkeuzes reflecteren de bedrijfsidentiteit. Daardoor worden kantoren eigenzinniger en sfeervoller.” En … is er meer aandacht voor kwaliteit.

 

Wout | Sales | Plan Effect