Afspraak maken
Pixelpool | Den Haag
Pixelpool | Den Haag
Pixelpool | Den Haag

About

Het interieur van Pixelpool kenmerkt zich behalve de industriële vormgeving door een groot adaptief vermogen. Mede doordat interieurarchitect AREA voortborduurde op de typische Amsterdamse Schoolkenmerken van het gebouw. Zo weerspiegelen de wanden van de vergaderruimtes de stalen gevelkozijn en werd het getrapte plafond geaccentueerd door deze in twee kleuren uit te voeren.

Verantwoordelijk voor het ontwerp is Kim van Splunter. “Het industriële karakter wilden we benadrukken. Maar het moet ook een levendige werkomgeving zijn voor de jonge mensen die hier werken. Daarom mocht het lijnenspel dynamisch zijn.” Met lijnen die tot in de details werden vervolmaakt. Bijvoorbeeld door kanalen loodrecht door de wanden te voeren, waardoor lijnen elkaar haaks kruizen.

Het toevoegen van de industriële glaswand EGO versterkt de historische architectonische kwaliteiten, maar is geplaatst vanuit functionele motieven. “Enerzijds willen de werknemers graag met zijn allen bij elkaar zitten en zich met elkaar verbonden voelen, maar er is ook behoefte aan kantoorruimtes die geschikt zijn om te vergaderen en brainstormen.” Door de transparante wand kon aan beide wensen invulling gegeven worden.

Daarnaast valt het oog voor detail van de interieurarchitect op. “Alle lijnen volgen elkaar op en overal is dezelfde hoogte aangehouden. Ook op de kolommen waar lijnen zijn aangebracht die doorlopen in de systeemwanden en de railspots. Daardoor wordt het plafond als het ware gelift terwijl in de middenzone – waar alle kanalen lopen – juist een intiemer gevoel is gecreëerd.”

Frank, Area Sales Manager Plan Effect

Architectuur staat nooit stil. Het beweegt op de ritmes van de economie en maatschappij en moet daardoor steeds nieuwe gedaanten aannemen. Soms zelfs voordat opdrachtgevers hun wensen duidelijk kunnen formuleren. Door die dynamiek is het concretiseren van ontwerpen een specialisme. “De snelle adaptatie van nieuwe gewoontes en deze vervatten in een beeld, daagt niet alleen architecten uit, maar ook ons als leverancier”, vertelt Frank van der Bol. “Zo moesten een paar jaar geleden raamprofielen zo slank mogelijk zijn en zien we nu duidelijke robuuste contouren. In die cadans bewegen we mee. Waarbij we anticiperen op signalen van architecten. Dat leidt zelfs tot unieke wandsystemen, zoals de toegepaste EGO bij Pixelpool. Dit wandsysteem is voorzien van een rasterpatroon dat een extra dimensie geeft aan ruimtes.”

 

Frank | Area Sales Manager | Plan Effect