Afspraak maken
Visymo | Rijssen
Visymo | Rijssen
Visymo | Rijssen

About

Achter internetzoekmachines gaat vaak een onzichtbare kracht verscholen, Visymo. Het bedrijf dat opereert vanuit het Overijsselse Rijssen analyseert en verbindt had één wens voor de nieuwe werkvloer: het moest verbondenheid uitstralen en gezellig zijn.

Hout komt overal in het interieur terug. In het lamellenplafond van het werkcafé, waar het zorgt voor een intieme sfeer. Maar ook in de verkeersruimtes en kantoren. Op strategische punten worden de glazen wanden onderbroken door houten lamellen. “De glaswand loopt als het ware door het hout heen. Het heeft een decoratieve waarde, maar voorkomt ook te veel inkijk in bijvoorbeeld de vergaderruimtes.” Door de wanden tussen de vergaderruimtes en achter de lamellen te voorzien van grijs floatglas – terwijl elders helder glas is gebruikt – ontstaat er bovendien een subtiele verschuiving qua transparantie.

Gezelligheid en huiselijkheid zijn echter brede termen, maar Chiel Jannink van Nijboer begreep precies hoe hij dit voor de klant kon invullen. “Door veel natuurlijke producten te gebruiken, zoals hout en een moswand bij de entree. Maar ook door te kiezen voor mooi afgewerkte elementen. Bijvoorbeeld de kasten die in verstek gemaakt zijn en de glazen wanden die verjongen aan de onderzijde. Het straalt vakmanschap uit. Terwijl het effect van de verjonging (van breed naar smal toelopen) is dat de glazen wanden vrijkomen van de vloer.” Zo ontstond souplesse, de lenigheid om robuuste vormen, verfijnde details en een grote variëteit aan materiaalstructuren in het interieur op te nemen.

Bas, Sales Manager Plan Effect

De kracht van een ontwerp komt voort uit de samenwerking. “Voor Plan Effect betekent dat: doen wat we beloven en samen met de aannemer en architect onze schouders eronder zetten. Alleen dan krijgt de opdrachtgever het resultaat dat hij beoogde”, zegt Bas Witzier. Hij weet als geen ander dat ieder project specifieke eisen stelt aan materialen. “Geen ontwerp is hetzelfde. Maar wanneer je de producten goed kent en vertrouwd bent met de eigenschappen, kan je architecten goed voorlichten en duidelijke verwachtingen creëren. Met producten kun je het beeld en ontwerp versterken en de details zorgen hierbij voor een perfecte aansluiting.”

 

Bas_Sales manager_PlanEffect