Blog

Van Kantoortuin naar ideale werkplekken
Van kantoortuin naar ideale werkplekken | Plan Effect

Van Kantoortuin naar ideale werkplekken

Over de kantoortuin is al enige tijd discussie het is niet de meest effectieve manier van werken. Mensen klaagden al over concentratieproblemen en daar komt nu de 1,5 meter samenleving bij. We ontkomen er niet aan, de kantoortuin zal uit het bedrijfsleven verdwijnen.

De kantoortuin oftewel landschapskantoor is in de jaren 1950 ontwikkeld in Duitsland, in de jaren 1970 veroverde de kantoorruin ook de rest van West-Europa. Nadat bekende bedrijven zoals Microsoft, Google en Facebook het concept herintroduceerden won de kantoortuin aan populariteit. Er zijn meestal meer dan 12 mensen werkzaam in dezelfde ruimte en er wordt geen gebruik gemaakt van scheidingswanden.

Door deze bizarre tijd worden we gedwongen om de kantoortuin aan te passen. De nieuwe 1,5 meter samenleving zal ons lang blijven achtervolgen, en wordt misschien wel het nieuwe normaal. We moeten werkplekken gaan creëren volgens de normen van het RIVM en zorgen dat medewerkers zich veilig en gezond  voelen.

Nederlanders werken momenteel massaal thuis. Niet iedereen ervaart dit als prettig. Zowel werkgever als werknemer vinden dit niet altijd de ideale oplossing. Op het gebied van sociale contacten laat dit ook wel te wensen over. Prettig zou zijn als medewerkers een goede balans kunnen creëren tussen thuiswerken en werken op kantoor. Dit kan gerealiseerd worden door extra werkplekken. De welbekende trein-zit is hier een goed voorbeeld van. Dit ziet er fantastisch uit en is ideaal voor flexwerken!

Van kantoortuin naar ideale werkplekken | Plan Effect
Van kantoortuin naar ideale werkplekken | Plan Effect

Heeft u genoeg ruimte? Dan is het natuurlijk de beste en prettigste oplossing om meerdere kantoorruimtes te creëren. Er zijn tal van mogelijkheden in diverse wandsystemen: gesloten, volledig beglaasd of een combinatie van beide. Onderstaand ziet u een aantal prachtige kantoren welke wij hebben ingericht.

Werkplekken gaan veranderen en we moeten creatief omgaan met deze aanpassingen. De nieuwe manier van werken zal er voor zorgen dat veel mensen zich een stuk prettiger gaan voelen in hun werkomgeving. Onze adviseurs denken graag met u mee welke oplossingen er bij u allemaal mogelijk zijn. Samen kunnen wij een fantastisch eindresultaat creëren!

Plaats een reactie