Blog

5 tips om de luchtkwaliteit op kantoor te verbeteren
PKF Wallast, Capelle aan den IJssel | Plan Effect

5 tips om de luchtkwaliteit op kantoor te verbeteren

Gezonde lucht is onmisbaar voor iedereen en is een van de factoren die bijdragen aan een fijne werksfeer. Daarnaast levert het een bijdrage aan het optimaal kunnen presteren en concentreren van werknemers. Het is daarom van belang om te investeren in een optimale luchtkwaliteit.

Hoofdpijn, concentratieproblemen en een droge keel zijn vaak klachten wanneer de luchtkwaliteit niet optimaal is. De lucht die we op kantoor inademen is vaak slechter dan die van buiten. Vaak is het openzetten van een raam niet voldoende. De volgende tips zorgen voor een gezonde lucht op de werkvloer.

  • Zet printers en kopieerapparaten in een aparte ruimte. Printers en kopieerapparaten stoten warmte en ongezonde lucht uit. Door de warmte stoten deze apparaten schadelijke stoffen uit, de zogenaamde tonerstoffen.
  • Een rommelig bureau trekt stof aan. Voer daarom een Clean Desk Policy in op kantoor. Hiermee wordt de gezonde lucht op kantoor optimaal en het zorgt ervoor dat het kantoor opgeruimd is. Een win-win situatie dus.
  • Controleer en vervang regelmatig de filters van het ventilatiesysteem. Wanneer de filters niet worden vervangen komen er schadelijke stoffen vrij waardoor medewerkers niet optimaal kunnen werken.
  • Zet luchtzuiverende planten op kantoor. Schadelijke stoffen kunnen makkelijk worden opgenomen door luchtzuiverende planten. Deze planten zorgen ervoor dat alle schadelijke stoffen worden opgevangen waardoor de lucht op kantoor schoon wordt. Een ander voordeel is dat planten zorgen voor een optimaal werkklimaat.
  • Schaf een luchtvochtigheids systeem aan. Dit systeem kan de luchtvochtigheid op kantoor meten. Wanneer de luchtvochtigheid tussen de 40 en 60 procent is kunnen medewerkers optimaal presenteren.

Twijfelt u na het toepassen van deze tips nog over de luchtkwaliteit op uw kantoor? Dan kunt u er voor kiezen om een onderzoek uit te laten voeren naar de luchtkwaliteit op uw kantoor. Op deze manier weet u zeker dat de luchtkwaliteit van uw kantoor optimaal is. Medewerkers zijn tenslotte vrolijker, productiever en vitaler wanneer de lucht op kantoor schoon is.

Benieuwd hoe Plan Effect de luchtkwaliteit op uw kantoor kan verbeteren? Maak dan een afspraak met één van onze adviseurs.

Plaats een reactie