Blog

AFAS Experience Center in de spotlight!
AFAS Experience Center in de spotlight!

AFAS Experience Center in de spotlight!

Binnenkort kunnen de medewerkers van AFAS Software verhuizen naar het nieuwe AFAS Experience Center in Leusden. Een uniek project wat 10 jaar geleden is gestart en dit jaar helemaal gereed is. In het hoofdgebouw zijn de kantoren gecreëerd met als wens veel transparantie en een ruimtelijke beleving.

Door de enorme groei en het succes van AFAS Sofware werd in 2011 besloten om de grond met gebouwen aan de Inspiratielaan in Leusden te kopen. De nieuwbouw van het AFAS Experience Center is ontworpen door Ton van der Veldt (één van de oprichters van AFAS), broer Steef van der Veldt en JUST Architects. De visie achter het nieuw te bouwen AFAS Experience Center is het creëren van een beleving voor zowel de klant, medewerker en bezoeker.

Dankzij de ronde gebouwen en het groen lijkt het gehele object van bovenaf op een bloem. Het complex bestaat uit een hoofdgebouw, tussengebouwen, restaurant, theater en een ondergronds parkeergarage. De gebouwen staan met elkaar in verbinding en worden omringd door een parkachtige tuin voorzien van een heuvel en grote waterpartijen. Voor de vrije uurtjes zijn er genoeg sportfaciliteiten, waaronder een panaveldje en jeu de boulesbaan in de buitenlucht en een tafeltennistafel. Iedere medewerker of bezoeker mag hier gebruik van maken.

AFAS Experience Center in de spotlight!

HOOFDGEBOUW

Het hoofdgebouw heeft circa 8000 m2 kantooroppervlakte en dient als kantoor. Het gebouw heeft vier kantoorverdiepingen en daarnaast heeft de rechter toren nog een kleine 5e verdieping. In totaal worden er 525 werkplekken gecreëerd. Alleen de ronde kerneenheden, buitenwanden, toiletgroepen en koffiecorners bestaan uit constructiewanden en staan hiermee vast. Voor de overige wanden is gekozen voor flexibele systeemwanden. Belangrijk was hierbij dat de werkplekken transparant en ruimtelijk aan doen. De V-Line wand heeft Plan Effect geplaatst met boven én onder licht. Op deze manier krijgt de ruimte meer transparantie en oogt het ruimtelijker.

AFAS Experience Center in de spotlight!

INTERIEUR
In samenwerking met binnenhuisarchitect Claessens Erdmann is een interieurvisie gemaakt en vastgesteld.
Het interieur is onderverdeeld in vier gebieden:

Ontmoeten:     Het entree-café, de pantry’s en het restaurant
Werken:            De daadwerkelijke werkplekken, opleidingsruimtes en studio’s.
Ontspannen:    Theater en sport.
Verbinden:       Entreehal, atrium, gangen en trappen

Op basis van deze uitgangspunten wordt het interieurpallet samengesteld en worden er keuzes gemaakt voor materialen en kleuren.

Nieuwsgierig wat het AFAS Experience Center nog meer te bieden heeft? Voor meer informatie over dit unieke object kunt u hier verder lezen.

Plaats een reactie