Blog

ASICS, duurzaam en gezond in Hoofddorp
ASICS, duurzaam en gezond in Hoofddorp | Plan Effect

ASICS, duurzaam en gezond in Hoofddorp

ASICS heeft het nieuwe hoofdkantoor in Hoofddorp in gebruik genomen. Het kantoor is onderdeel van één van de meest duurzame kantoren van Nederland. Een prachtig pand wat zowel van binnen als buiten duurzaam is en elegantie uitstraalt! Het kantoor weerspiegelt de filosofie van het Japanse sport en lifestylemerk: “A Sound Mind in A Sound Body”.

Het nieuwe hoofdkantoor van ASICS is speciaal ontworpen voor de regio Europa, Midden-Oosten en Afrika (EMEA).
De wens van ASICS was een duurzaam gebouw met een gezonde werkomgeving om groei voor de toekomst te stimuleren. Dankzij de samenwerking met Powerhouse Company, ASICS en CBRE is er een prachtig interieurontwerp tot stand gekomen.

ASICS, duurzaam en gezond in Hoofddorp | Plan Effect

De kantoorverdiepingen liggen centraal rondom het atrium, ook wel “ASICS World” genoemd. Een multifunctionele ruimte waar men elkaar in informele sfeer kan ontmoeten. ASICS World bestaat onder andere uit een restaurant, fitnessruimte, Power Health Bar en een winkel. De producten van ASICS worden in de winkel op een unieke wijze tentoongesteld, onder andere door middel van kunst aan de muur.
Op de verdiepingen is vloerbedekking toegepast voor een juiste akoestiek. Enkel de begane grond bestaat uit een betonnen vloer. De opvallende trappen verbinden alle verdiepingen met elkaar en nodigt uit tot beweging. Door het vele glas en de Japanse Bamboe in het interieur is het geheel transparant en licht.

 

Rondom ASICS World liggen de ruim opgezette werkplekken. In het ontwerp is rekening gehouden met de toekomst. Een grote diversiteit aan werkplekken en flexibele indelingen zorgen ervoor dat deze makkelijk aangepast kunnen worden. Er zijn bijvoorbeeld klassieke werkplekken, vergaderruimtes, break-out rooms en overlegruimtes toegepast. De diverse kantoorruimtes zijn voorzien van de enkelglaswand PE-25 Glass-Concept, het dubbelglas wandsysteem PE-100 Monobloc en de Metal-stud gesloten wand.

Het hoofdkantoor van ASICS is gevestigd op Beukenhorst-Zuid. Dit is één van de meest duurzame full service kantorenparken van Nederland. Het park ligt centraal in Haarlemmermeer bij Amsterdam, Haarlem en Leiden.

ASICS, duurzaam en gezond in Hoofddorp | Plan Effect

Plaats een reactie