Blog

Clean 2 Antartica

Clean 2 Antartica

Op zonne-energie met een voertuig van afvalplastic naar Antarctica? Voor Clean2Antarctica wordt het eind dit jaar werkelijkheid! Deze stichting heeft de Solar Voyager ontwikkelt om te laten zien hoeveel er mogelijk is met duurzame en schone technieken. Daarnaast willen ze vooral ook mensen inspireren om anders met afval om te gaan.

Zero time to waste!

Clean2Antarctica heeft met afvalplastic een unieke bouwmethode ontdekt. Door het hergebruik van plastic was het mogelijk om bouwstenen te ontwikkelen bestaande uit het materiaal HexCore. Uiteindelijk zorgden 4000 HexCores ervoor dat de body van de Solar Voyager gecreëerd kon worden.

Clean2Antartica droomt van een een schonere wereld. Het doel is dan ook om bij te dragen aan de versnelling van een circulaire economie. Maar waarom gaat de Solar Voyager juist naar Antarctica? Dit doet Clean2Antarctica om aandacht te vragen voor het schoonste continent ter wereld. Het aflopende Antarctica Verdrag moet namelijk in 2048 verlengd worden. Het is erg belangrijk dat dit gebeurd, omdat het verdrag ervoor zorgt dat Antarctica beschermd blijft en alleen de natuur de baas is.

Plan Effect vindt de Solar Voyager zo’n goed initiatief dat we besloten hebben om een stukje van de body te ‘adopteren’. Wij vinden het net zoals Clean2Antarctica heel erg belangrijk om bij te dragen aan het creëren van een circulaire economie. Wij wensen Clean2Antarctica dan ook alvast heel veel succes, als ze eind dit jaar vertrekken op expeditie naar de Zuidpool!

Plaats een reactie