Blog

Dit waren de kantoor trends van 2018

Dit waren de kantoor trends van 2018

Het afgelopen jaar zijn er veel kantoor trends voorbijgekomen. Benieuwd wat er op dit moment opvallend is? Hieronder staan de opvallendste trends van 2018 op een rij.

Het kantoormeubilair van nu is niet meer hetzelfde als vroeger. Een bureau wordt anders aangekleed, krijgt een andere functie en kan naar wens worden aangepast door de vernieuwde technologie. Welke materialen gebruikt worden bij het kantoormeubilair heeft invloed op de productiviteit van werknemers. Het meubilair moet aansluiten op de identiteit van het bedrijf en moet daarnaast functioneel zijn. Een nieuw design zorgt voor creativiteit en positieve gevoelens op de werkvloer.

Naast het kantoormeubilair is er ook aandacht voor ergonomische ingerichte werkplekken. Dit is belangrijk voor de gezondheid en productiviteit van de werknemer. Op dit moment zijn zit-sta bureaus dé trend van het afgelopen jaar. Door afwisselend zittend en staand te werken, creëer je een actieve werkhouding.

Voor veel werknemers is het kantoor een ontmoetingsplek. De kloof tussen werk en privé wordt dan ook minder en ontspanning op kantoor krijgt meer prioriteit. Bedrijven creëren speciale ruimtes waar medewerkers even kunnen relaxen of juist kunnen concentreren op een belangrijke taak.

Omdat werknemers het kantoor als een ontmoetingsplek ervaren, worden er open werkruimtes gecreëerd. Dit geeft de mogelijkheid tot samenwerking en de concentratie onder werknemers stijgt. Een open ruimte wordt vaak gezien als een centrale ruimte waar weinig rust is. Een Bouncebox zorgt ervoor dat de ruimte gebroken wordt en bied een oplossing om een rustige werkplek te creëren. Deze zorgt voor een goede oplossing om te kunnen concentreren doormiddel van akoestische kwaliteiten.

Doordat de Bouncebox zowel aan de zijkant als aan de bovenkant gesloten is het een kantoor ín een kantoor. Het is hierdoor te gebruiken als bel- unit of belnisje om ongestoord klanten te woord kunnen staan. Een Bouncebox kan ook als een vergaderruimte dienen.

Er is het afgelopen jaar veel aandacht besteed aan de botanische kantoortrend. Kantoorplanten zorgen ervoor dat je productief en creatief aan de slag kunt gaan. De kleur groen werkt rustgevend, stress verlagend en zorgt voor een goede concentratie. Op kantoor komen dan ook steeds meer natuurlijke elementen zoals dakterrassen, mos wanden, verticale tuinen en scheidingswanden van natuurlijke materialen.

Er worden verschillende scheidingswanden gemaakt van duurzame producten, deze kunnen worden hergebruikt of kunnen teruggegeven worden aan de natuur. Ook Plan Effect biedt verschillende duurzame scheidingswanden aan volgens het Cradle to Cradle label.
Duurzaamheid wordt vanzelfsprekend en is daarom ook niet meer weg te denken in de kantoortrends van 2018.

Plaats een reactie