Blog

Duurzaamheid bij medewerkers

Duurzaamheid bij medewerkers

In de winter staat de verwarming op zijn hoogst. Het is natuurlijk verleidelijk om de verwarming aan te laten, zodat het de volgende dag weer lekker warm is op kantoor. Maar helpt dit om een duurzame bijdrage te leveren aan het klimaat?

Denk eens aan de sneeuw die smelt. Het klimaat begint ook te ‘smelten’ als de verwarming de hele dag aan staat. De warmtebronnen die vrij komen zijn slecht voor het milieu en de gezondheid van medewerkers.

Duurzaam ondernemen is een oplossing om aan de behoeften van de medewerker en de klant te voldoen. Daarnaast is duurzaam werken kostenbesparend en zorgt ervoor dat een bedrijf mee gaat met de tijd. Duurzaamheid op de werkvloer kan simpel beginnen door afval te scheiden en milieuvriendelijk printpapier te gebruiken.

Bij Plan Effect wordt er veel aandacht besteed aan duurzaamheid. Medewerkers drinken water uit Plan Effect Doppers, komen op de fiets als ze dichtbij wonen en zelfs het wagenpark van Plan Effect is duurzaam.

Het wagenpark is voorzien van BlueMotion Volkswagen auto’s. De BlueMotion is de meest zuinige variant van Volkswagen. De auto is voor 40% gemaakt van gerecycled materiaal en voor 85% recyclebaar. Daarnaast is de auto zuinig met brandstofverbruik en de CO2-uitstoot is laag. De titel BlueMotion staat voor milieuvriendelijkheid en beweging.

Het is van belang dat ook medewerkers bijdragen aan een duurzaam klimaat. Door gebruik te maken van onze eigen Plan Effect Doppers dragen we een steentje bij aan het milieu. Doppers zorgen ervoor dat er minder plastic flesjes worden weggegooid. Dit helpt de plastic afvalberg te verkleinen. Het gebruiken van een Dopper brengt voordelen met zich mee. Kraanwater is goedkoper dan bronwater en is overal verkrijgbaar. Het is dus ook nog eens kostenbesparend.

Niet alleen duurzaamheid bij medewerkers staat hoog in het vaandel bij Plan Effect, maar ook de wandsystemen. Deze zijn gecertificeerd volgens het Silver Cradle to Cradle label. Hierdoor worden zowel de medewerkers als de producten betrokken bij een duurzaam klimaat. Lees meer over de Cradle to Cradle producten.

Plaats een reactie