Blog

Een ontspannen werkomgeving door de juiste akoestiek.
Een ontspannen werkomgeving door de juiste akoestiek | Plan Effect

Een ontspannen werkomgeving door de juiste akoestiek.

Om een goede akoestische omgeving te creëren is het belangrijk om te weten wat de akoestische eigenschappen van de materialen zijn. Elk wandsysteem van Plan Effect wordt getest op de juiste geluidsisolatie. Een goede akoestiek draagt bij aan een ontspannen werkomgeving. 

Plan Effect laat haar producten testen bij Peutz te Mook. Zij treden al jaren op als adviseur voor constructeurs en voor producenten en leveranciers van akoestische materialen. Peutz beschikt over een uniek akoestisch lab. Dit is het  eerste akoestische laboratorium in Nederland. Zij beschikken tevens over gekwalificeerde testruimtes en faciliteiten om tot een juiste meting te komen. Deze meetresultaten zijn in heel Europa geldig. Naar aanleiding van de metingen adviseren zij over verbeteringen en of het gewenst is om noodzakelijke ingrepen toe te passen, zodat de gewenste meting behaald wordt.

Op veel kantoor locaties is de akoestiek een grote uitdaging. Plan Effect heeft de TEN enkel glaswand binnen de collectie. Deze heeeft een uitstekende geluidsisolatie van Rw 35 tot 41 dB. Dit wandsysteem is 70 mm dik, enkel beglaasd en heeft een modulatie welke variabel is. De aluminium profielen kunnen in elke willekeurige trendy kleur gepoedercoat worden. Kenmerkend voor dit systeem zijn de slanke TEN-millimeter desginprofielen. Deze zijn zowel horizontaal als verticaal toepasbaar zijn. Onderstaand een aantal projecten uitgelicht waar ontspannen gewerkt kan worden door het toepassen van de glazen TEN wand!

Bij Alvero was de wens om een echt thuisgevoel te creëren voor de medewerkers. Een ruimte om samen te zijn, spellen te spelen en gezamenlijk te eten. De grote stamtafel en bar lenen zich hier perfect voor. De donkere ultraslanke designprofielen van TEN geven samen met het hout, staal en het gebruik van groene planten het juiste huiselijke gevoel.

In het moderne kantoorgebouw van Motion Building in Amsterdam is Mitek gevestigd. Op de 3e verdieping is het er heerlijk ruim en licht. Door de glazen TEN wand met horizontale designprofielen creëert u een extra ruimtelijk gevoel. Het gebruik van lichte tinten samen met de zwarte profielen geeft het geheel een moderne uitstraling.

Advocatenkantoor Hogan Lovells heeft het nieuwe kantoor in Amsterdam naar een hoog niveau getild. Op dit kantoor zijn bijzondere TEN wanden geplaatst. De horizontale stijlen zijn extra dik vormgegeven, waardoor de wand een robuuster uiterlijk krijgt. Hiermee is eenheid gecreëerd tussen de wand en de gevel.

Geluidsoverlast is vaak het grootste irritatiepunt op de werkvloer, denk aan: hard pratende en bellende collega’s. Hierdoor worden we minder productief en heeft het geluid een negatief effect op ons humeur en gezondheid. Door een overvloed aan geluid zijn mensen eerder stressgevoelig, waardoor ook de kans bestaat dat het ziekteverzuim toeneemt. Glazen of dichte systeemwanden dragen uitstekend bij aan een kantoorruimte waar concentratie van groot belang is.

Bent u ook toe aan een ontspannen werkomgeving met de juiste akoestiek? Neemt u dan gerust contact met ons op!

Plaats een reactie