Blog

Een ontspannen werkplek

Een ontspannen werkplek

Medewerkers brengen de meeste tijd van hun leven door op kantoor. Dan klinkt het heel logisch dat een werkplek net als thuis comfortabel en relaxed is. Toch is dit niet altijd het geval, terwijl een comfortabele werkplek van essentieel belang is voor medewerkers. Onze wanden kunnen hier een bijdrage aan leveren.

Medewerkers die hele dagen achter het computerscherm zitten hebben meer kans op lichamelijke klachten zoals rsi, hoofdpijn en spierklachten. Een fijne relaxte werkplek bevordert het comfort en de productiviteit van medewerkers. Het ziekteverzuim zal lager zijn, doordat de mensen minder snel last krijgen van klachten.

Een voorbeeld van een “gezondere” werkplek zou een elektrisch verstelbare zit- sta tafel kunnen zijn. Deze kan versteld worden in hoogte, waardoor er gemakkelijk van houding veranderd kan worden. Een uurtje zittend werken om vervolgens weer staand te gaan werken. Doordat u staat zal er een betere doorbloeding zijn voor de spieren en het hart. Ook heeft u minder last van spanning tussen de schouders, nek, rug, handen, armen en polsen. Met de zit-sta werkplek vermindert u deze klachten.

Langdurig zitten is niet gezond voor de mens. Het is belangrijk om extra beweging tussen de werkzaamheden door te doen. Denk aan een wandeling in de pauze, of bijvoorbeeld even naar een collega toe lopen in plaats van de telefoon te pakken of te mailen. Bij langdurig zitten zijn je beenspieren nauwelijks actief waardoor de doorbloeding van je spieren wordt verminderd. Tegenwoordig is er zelfs een fietsstoel. Het ziet er misschien wat gek uit, maar het voordeel is dat medewerkers productiever, fitter en meer geconcentreerd zijn.

Geluidsoverlast draagt ook bij aan een grote ergernis voor medewerkers, denk hierbij aan:

• Bellende collega’s
• Open werkruimtes
• Koffiemachines
• Printers
• Collega’s in overleg

Medewerkers kunnen hierdoor bijvoorbeeld last krijgen van concentratieproblemen, stress, frustratie en hoofdpijn. Een goede akoestische oplossing hiervoor is de Serenity systeemwand uit onze collectie. Deze dubbelglaswand heeft een naadloos aan elkaar sluitend profiel en een zeer hoge geluidsisolatie, waardoor geluidsoverlast tot een minimum beperkt wordt. Hiermee creëert u een serene werkomgeving die door uw medewerkers gewaardeerd worden!

Plaats een reactie