Blog

Foute Kersttruiendag op kantoor

Foute Kersttruiendag op kantoor

Bij kerst denken we vaak aan gezelligheid, eten en kerstcadeaus. Daarnaast wordt er vaak kerst gevierd met familie. Niet voor iedereen is dit vanzelfsprekend.

In Syrië, Jordanië, Libanon, Irak, Afghanistan en op de Balkan zijn vluchtelingkinderen die de kou in de wintermaanden niet kunnen ontvluchten. Deze kinderen zijn vaak alleen, leven zonder familie, hebben weinig bij zich en lopen in zomerkleding en op slippers door de kou, sneeuw en regen.

Foute Kersttruiendag is in het leven geroepen door de organisatie Save the Children om aandacht te vragen voor vluchtelingkinderen. Met Foute Kersttruiendag hopen ze deze kinderen te kunnen helpen met een warme trui, winterjas of een tent.

Steeds meer bedrijven doen mee aan de Foute Kersttruiendag, waardoor collega’s elkaar onderling uitdagen om in de gekste kersttrui op kantoor te verschijnen. Er worden diverse acties bedacht om geld in te zamelen. Met donaties vanaf 3 euro per persoon kan Save the Children vluchtelingkinderen warm houden met een trui, winterjas, warme maaltijd en sokken.

Wil je ook bijdragen aan een warme kerst maar ben je nog niet in het bezit van een Foute Kersttrui? Hieronder staan een aantal voorbeelden en tips voor een Foute heren of dames kersttrui.

  • Foute Kersttruien zijn bij diverse supermarkten verkrijgbaar in allerlei kleuren en grappige prints.
  • Op het internet zijn kersttruien met en zonder lichtjes verkrijgbaar.
  • Een Foute Kersttrui kan zowel formeel als informeel gedragen worden.
  • Het is makkelijk te combineren met een overhemd, nette broek of rok.

Op vrijdag 14 december trokken de collega’s van Plan Effect ook de Foute Kersttruien uit de kast. Hierdoor heeft iedereen een bijdrage kunnen leveren aan Save the Children en is er geld gedoneerd om vluchtelingkinderen te helpen beschermen tegen de kou.

Plaats een reactie