Blog

Royal Agio Cigars

Royal Agio Cigars

Royal Agio Cigars is een familiebedrijf in Duizel, opgestart in 1904. Vele jaren, ontwikkelingen en vier generaties verder, ontstond de wens om de kantoor- en productielocatie in Agio Cigars aan te pakken. Zodanig dat de oude én nieuwe generatie er zich qua emotie in konden vinden.

Het resultaat: een complete renovatie van het bestaande kantoorgebouw tot nieuw hoofdkantoor, in combinatie met de bouw van compleet nieuwe productiehallen. De duurzaamheidsambities lagen hoog: het pand is bekroond met de hoogst haalbare BREEAM score: ‘outstanding’.

Agio Cigars hecht erg aan duurzaamheid, ze willen de kennis en liefde voor het product ook richting toekomstige generaties doorgeven. Ze hebben de duurzaamheidslat in het project dan ook hoog gelegd. Zo is er gewerkt met materialen die zo weinig mogelijk milieubelastend zijn en is het oude hoofdkantoor qua constructie voor 99% hergebruikt. Ook de delen van de gesloopte fabriek zijn zoveel mogelijk hergebruikt. Verder is er goed nagedacht over optimale luchtverversing, temperatuurregeling en voldoende lichtopbrengst met zo weinig mogelijk energieverbruik, wat heeft geresulteerd in een optimaal werkklimaat. Dankzij onze enkelglaswand PE-25 Glass-Concept is het transparant en duurzaam werken in elke kantoorruimte binnen dit gebouw.

De PE-25 Glass-Concept wanden zijn voorzien van speciaal houtdecor. Deze houtlook is speciaal gecreëerd om de identiteit van Agio Cigars beter tot zijn recht te laten komen. Als u goed kijkt, dan ziet u er zelfs een sigarenkist in, dankzij de bijpassende HPL deur, voorzien van dezelfde houtlook.

Plaats een reactie