Blog

Amsterdamse Zuidas
Architecture is a visual art, and the buildings speak for themselves.
Julia Morgan

De Amsterdamse Zuidas staat bekend om de hoeveelheid kantoorgebouwen die er staan. De een valt nog meer op dan de andere. Plan Effect heeft hier diverse kantoorgebouwen mogen inrichten. De vijf meest unieke hebben wij voor u uitgelicht.

Architecture is a visual art, and the buildings speak for themselves

Julia Morgan

1. Infinity

Het kantoorgebouw Infinity staat aan de Amsterdamse Zuidas en is herkenbaar door zijn bijzondere vorm. Het architectonische kunstwerk heeft daardoor verschillende bijnamen gekregen als klapschaats, kruimeldief, strijkijzer en de schoen. Infinity bestaat uit kantoorruimtes die door verschillende bedrijven gehuurd kunnen worden. Ook is er een business center, koffiebar en restaurant aanwezig. Bedrijven als Lexence, The Office Operators en IMC hebben al hun intrek genomen. Waarvan sommigen zijn ingericht door Plan Effect. Infinity heeft ook diverse prijzen in ontvangst mogen nemen als de Nationale Staalprijs in 2002 en de Nederlandse Bouwprijs, European Award for Steel Structures en Nederlandse Aluminium Award Architectuur in 2003.

2. Symphony

Symphony is in 2009 gebouwd en ontworpen door de Nederlandse architect Pi de Bruijn. Het gebouw beschikt over verschillende voorzieningen als kantoorruimtes, woonruimtes, winkels, restaurants en een vijfsterrenhotel. Symphony is bijzonder vanwege de twee grote oranjerode torens die dienen als woontoren en kantoortoren. Deze laatste heeft de naam Symphony Offices en bestaat uit ongeveer 34.500 m2 kantoorruimte. De parkeergarage die zich onder het gebouw bevindt biedt ruimte aan 466 parkeerplaatsen.

3. NautaDutilh

NautaDutilh is een opvallend advocatenkantoor die door architect Ben van Berkel (UN Studios) is ontworpen. Het gebouw is 60m2 hoog en beschikt onder andere over 450 werkplekken, 13 vergaderzalen, een restaurant met espressobar en een fietsenstalling. De verdiepingen worden met elkaar verbonden door centrale trappen, waardoor medewerkers eerder met elkaar communiceren. Daarnaast zijn er juist ook individuele werkplekken en vergaderruimtes gecreëerd voor wie zich even wilt terugtrekken.

4. Ito-toren

De Ito-toren is herkenbaar vanwege de doorlopende horizontale ramen en tussenliggende aluminium panelen. Het kantoorgebouw bestaat uit 25 verdiepingen en een ondergrondse parkeergarage. In het gebouw bevinden zich verschillende bedrijven. Advocatenkantoor Houthoff neemt het grootste deel in beslag. De Ito-toren heeft zijn naam te danken aan architect Toyo Ito. Hij heeft samen met zijn architectenbureau het gebouw ontworpen. Daarnaast is ook ZZDP Architecten bij het ontwerp betrokken geweest.

5. The Edge

The Edge is het meest duurzaamste kantoorgebouw ter wereld. Het ontwerp en de technologie hebben ervoor gezorgd dat The Edge het hoogst haalbare BREAAM-certificaat ‘Outstanding’ kreeg. Ook werd de hoogste duurzaamheidsscore ooit van maar liefst 98,36% behaald! De hele voorgevel is voorzien van zonnepanelen en regenwater wordt opgevangen en hergebruikt. Een speciale app zorgt ervoor dat medewerkers het licht en klimaat kunnen regelen voor hun eigen werkplek. De binnenkant van het gebouw is kenmerkend vanwege het enorme atrium wat zich in het midden bevindt.

Plaats een reactie