Blog

Neem je werk mee naar huis!

Neem je werk mee naar huis!

Normaal raden we “het werk mee naar huis nemen” af, maar in deze tijd van het coronavirus raden we aan om dit juist wel te doen. Op deze manier kunnen we samen dit virus bestrijden.

Inmiddels werken de meeste medewerkers van Plan Effect al ruim anderhalve week vanuit huis. Voor allemaal wel even wennen en schakelen, maar ook thuiswerken kunnen wij prima.

Voor een deel van onze medewerkers uit de fabriek en op kantoor is thuiswerken helaas niet mogelijk. Er is gezorgd voor een aangepast beleid en er zijn maatregelen getroffen, waardoor zij ook zo min mogelijk risico lopen.

Maar hoe zorgen we er nu voor dat we de sociale contacten met alle collega’s, zowel thuis, als op kantoor, als in de fabriek blijven behouden en dat we productief de dag door komen? Bij Plan Effect hebben we de oplossing.

1. Dagelijks handelen.

Sta op tijd op, drink koffie en kleed je aan zoals je normaal ook zou doen. Zorg voor routine en structuur, daar houden mensen van en hier voelen we ons vaak prettig bij. Maak een to do list voor de dag, werk stap voor stap je werkzaamheden af en zorg voor voldoende pauzes tussendoor.

2. Fleur je werkplek op.

Koop bloemen, ga op een lichte plek zitten en creëer een comfortabele werkplek. Zorg dat je werkplek opgeruimd is, zo kan je jezelf beter concentreren en ben je productiever.

3. Let op je werkhouding.

Een belangrijke tip voor iedereen. Zorg dat je bureau en stoel in een goede positie staan. Desnoods met behulp van een kussen op de stoel, of boeken onder je computerscherm. Zo voorkom je klachten aan je nek en rug.

4. Maak genoeg contact met collega’s.

Nu alle collega’s op afstand van elkaar zijn en in ploegen werken, blijven we wel effectief met elkaar samenwerken. Tegenwoordig zijn er diverse tools om dit goed te onderhouden. Denk bijvoorbeeld aan: Whatsapp, Facetime en Google Drive. Maar ook beeldbellen middels Slack en Skype. Deze media zijn eenvoudig inzetbaar tijdens videocalls. Ook bij Plan Effect hebben we onze vergaderruimtes hiervoor ingericht. Hierdoor kunnen alle werkzaamheden, overdrachten en overleggen doorgaan, zónder dat de thuiswerkers naar kantoor hoeven te komen.

5. Motivatie en complimentjes op afstand.

Stuur een leuke attentie als blijk van waardering. Plan Effect heeft bij alle medewerkers thuis een heerlijk taartje laten bezorgen voor hun inzet en flexibiliteit. Iedereen was verrast en de reacties waren overweldigend. Positieve medewerkers kan iedereen in deze tijd wel gebruiken. Kleine attentie, groot gebaar. Ook medewerkers op kantoor en de fabriek hebben in deze tijd extra aandacht nodig. Een extra snoepronde, iets lekkers van de bakker of lunchroom, dat houdt iedereen gemotiveerd.

6. En tot slot: ga naar buiten.

Wij kunnen het iedereen aanraden. Loop een rondje in de lunchpauze, maar houd je wel aan de regels van het RIVM. Dankzij de frisse lucht ben je in de middag opnieuw actief.

Met deze tips blijven we samen productief, actief en creatief. Samen hopen we op een snel veranderende situatie.
Let goed op jezelf en blijf gezond.

Plaats een reactie