Blog

TEN versus Dudok

Ontwerpers van Plan Effect zijn geïnspireerd geraakt door het lijnenspel van Dudok. Een bijzondere stijl met strakke lijnen en patronen, die terugkeert naar de jaren ’30. Vanuit deze gedachten en krachtige architectuur is de TEN systeemwand ontwikkeld. De TEN is anno 2019 enorm populair, dankzij zijn industriële look. De enkelglaswand heeft zijn naam onder andere te danken aan de 10mm profielen.

Architect Willem Dudok werd wereldwijd bekend na de bouw van het Raadhuis in Hilversum. Hierdoor is hij één van de meest vooraanstaande architecten van Europa geworden. Vele architecten zijn door zijn werk geïnspireerd, want Dudok wist de Nederlandse architectuur te combineren met de twintigste eeuw. Dit zorgde voor vele opdrachten in het buitenland.

De bouw van het Raadhuis was een langdurig project. Er waren vele ontwerpen voor het Raadhuis. In het begin in de stijl van Berlage en later kwamen hier andere stijlen bij zoals de Amsterdamse school en de Amerikaanse architect Frank Loyd Wright. Al deze stijlen samen vormde de bekende “Dudok stijl”.

Dudok wordt gekenmerkt door het mooie horizontale en verticale lijnenspel. Plan Effect heeft hier over nagedacht en de TEN systeemwand ontwikkeld. Deze slanke enkelglaswand kunt u zowel in horizontale als verticale belijningen toepassen. Er is zelfs een kaderdeur met dezelfde stijlen ontwikkeld, waardoor de lijnen nooit onderbroken worden en in de deur aan één stuk doorlopen. Naar eigen wens kan het lijnenspel ontworpen worden.

De TEN wand kenmerkt zich door de volgende punten.

• Ultraslanke designprofiel met wanddikte van 70 mm.
• Panelen zijn enkel beglaasd.
• Modulatie is variabel.
• Profielen zijn van gepoedercoat aluminium.
• Geluidsisolatie is Rw 35 tot 41 dB.

TEN is Cradle to Cradle Silver gecertificeerd, waardoor deze valt onder een duurzaam product. Plan Effect produceert volgens de Cradle to Cradle principes. Elk materiaal moet volgens deze filosofie, na de levensduur van het product opnieuw worden toegepast.

In diverse projecten, zoals RGA te Amsterdam en Geberit te Nieuwegein is TEN toegepast. Tevens kunt u een kijkje komen nemen in onze showroom. Hier staan diverse TEN opstellingen voor u klaar.

Plaats een reactie