Blog

Plan Effect van Ochten tot Geldermalsen

Plan Effect van Ochten tot Geldermalsen

Inmiddels is het bijna 30 jaar geleden dat Plan Effect Systeemwanden is opgericht. Door de jaren heen zijn we van Ochten en Waardenburg naar Geldermalsen verhuisd. In Geldermalsen zijn wij tot vandaag de dag gehuisvest in een fantastisch pand op een mooie zichtlocatie langs de A15. Hier kunnen we de klanten rondleiden en de nieuwste ontwikkelingen laten zien in onze eigen showroom.

Ochten
Plan Effect is opgericht in 1991 en begon met een huurpand in Ochten. Het was een prima pand voor een startende ondernemer met net genoeg ruimte voor de productie en vijf werknemers. In het ondernemersplan was het streven het eerste jaar een omzet halen van 1 miljoen gulden. Het eerste grote project van 40.000,00 gulden was bij een drukkerij in Culemborg. Een enorm project voor Plan Effect destijds. Na deze opdracht volgden er nog vele mooie projecten.
In 1995 was het nog spannend in Ochten, de dijken stonden op door breken. De plek van de breuk was precies achter ons pand. Het pand zou ongeveer tien meter onder water komen te staan. We moesten evacueren en wel zo snel mogelijk. Er stonden vrachtwagens klaar om alles in te laden en in veiligheid te brengen. Dit zou een enorme strop geweest zijn voor Plan Effect. Gelukkig liep het allemaal met een sisser af. De zaken liepen goed en we werden groter. We besloten om een eigen bedrijfspand te gaan bouwen.

Waardenburg
Het nieuwe bedrijfspand vonden we in Waardenburg langs de A2 op een perfecte zichtlocatie. We dachten dat Plan Effect de rest van zijn bestaan hier wel kon blijven. We kregen zelfs belletjes van voorbijgangers. Dit waren potentiële opdrachtgevers die in de file stonden en onze naam op het pand hadden zien staan. Dat heeft zeker bijgedragen aan onze verdere naamsbekendheid. Al vrij snel ontstond er in Waardenburg wederom een ruimtegebrek. Voor de productie werd een apart pand gehuurd. Hier werden de kozijnen vervaardigd, om vervolgens naar de fabriek te worden vervoerd waar de kozijnen verder werden afgewerkt.

Geldermalsen
In 2008 vonden we onze huidige locatie in Geldermalsen, wederom op een mooie zichtlocatie, maar ditmaal langs de A15. Er werd een gebouw neergezet waar voldoende ruimte was voor de fabriek, de opslag en alle kantoren. In dit pand tonen wij onze mooiste en nieuwste producten. Hierdoor is een mooie showroom ontstaan. In de markt ontstaan er steeds weer nieuwe trends. Sinds de opening zijn de verdiepingen en begane grond al een keer verbouwd en gemoderniseerd. Momenteel zijn wij weer opnieuw bezig met een kantoorontwerp voor ons pand. Zo kunnen wij altijd de nieuwste trends laten zien in ons kantoor / onze showroom.

De Medewerkers
Alles begon met vijf medewerkers en momenteel hebben we 42 medewerkers. Van de vijf medewerkers zijn er nog steeds drie medewerkers werkzaam bij Plan Effect. Samen met Herman sprongen Joyce, Jos en Huib in het diepe om het avontuur aan te gaan. Plan Effect kreeg steeds meer opdrachten en groeide gestaag door. We werden steeds professioneler en het aantal medewerkers groeide mee. Zonder al deze fantastische mensen met hun enorme inzet zou het Plan Effect nooit gelukt zijn om zo’n enorme groeistap te maken.

Plaats een reactie